Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще играят ли "Видабаскет" и "Академик" Пловдив в неделя във Видин?

Мъжете на БК "Видабаскет" Видин тази неделя- 20 ноември, трябва да приемат в зала "Фестивална" отбора на "Академик" Пловдив. Но дербито от петия кръг на Държавното първенство ще започне от 17 часа само при условие, че токът в обекта бъде пуснат- съобщиха за РАДИО ВИДИН от ръководството на клуба.
 
Баскетболният клуб няма средства да прибегне до спасителен вариант да играе двубоя в съседна Монтана и до последно ще се надява, че в деня на мача лампите и таблото в залата ще светнат.

Гостите от Пловдив, които са бронзови медалисти от миналогодишния шампионат, успяха да запазят отбора и отново ще се борят за призовата тройка. До момента те са с две победи над Шумен и "Балкан-2" Ботевград и две загуби от "Овергаз Homeline" Варна и "Дунав 2007" Русе.
 
"В духа на феърплей от Пловдив са готови да приемат на 20 ноември нашите момчета в своята зала, но така видинската публика ще бъде лишена от възможността да види един от най-силните отбори в първенството"- кометираха от видинския клуб, като не без огорчение уточниха, че ако приемат протегнатата за помощ ръка, доброволното отказване от домакинство ще стане поредният "бедняшки" прецедент в първенството, модел за който пак ще е Видин...
 
С надежда в неделя в зала "Фестиварна" ток да бъде пуснат поне за 3-4 часа, от ръководството на БК "Видабаскет" се обръщат към многобройните привърженици на баскетболната игра във Видин- да подкрепят своя отбор.
 
"Момчетата на Николай Колев от две седмици тренират по един път на ден и то в непълен състав, а в шампионата са с 3 победи и 1 загуба. Отбор, който не тренира, няма как да изпълни поставените цели и участието в първенството му се обезсмисля. Не е изключен вариантът в най-близко бъдеще БК "Видабаскет" да извади отбора от "А" групата и да приключи с всички опити да спасява този спорт във Видин. В детско-юношеската школа положението също е катастрофално- три отбора вече са разпуснати, защото няма как да тренират в тъмната част на деня"- сподели изпълнителният директор на клуба Росен Ракаджиев.
 
Победа и загуба записаха юношите на БК "Видабаскет" при първото си участие за годината. В Своге отборът от най-голямата възрастова група при подрастващите, воден от Николай Колев, загуби от "Балкан" Ботевград със 78:58, но победи драматично с една точка тима на домакините от "Спортист 1959" със 76:75. Двубоят между "Балкан" и "Спортист 1959" завърши с разгромна победа на ботевградчани с 99:69.
 
Четирима състезатели от мъжкия отбор на "Видабаскет" са водещи при юношеската команда, като в тима са привлечени и няколко играчи от по-малката кадетска възраст. Следващият турнир от държавното първенство е във Видин, на 10 декември. Видинчани ще изиграят още два мача от група "Б" със същите съперници. В група "А" са отборите на "Рилски спортист" Самоков, "Пирин" Гоце Делчев, "Металург" Перник, "Велбъжд 2002" Кюстендил и "Пирин"-Благоевград.

Състезателят на "Видабаскет" и БК "Шампион" Тодор Колев счупи ръка на срещата от младежката лига между "Шампион" и "Овергаз". Състезателят ще отсъства от терена минимум 40 дни, с което ще пропусне всички срещи от програмата на мъжете до края на първия полусезон. Тодор Колев за втори сезон е във Видин със статут на играч с двоен лиценз и е един от основните гардове на отбора. Ст.треньорът Николай Колев на този пост ще разчита на юношата Валентин Николов, който навлиза във все по-добра игрова форма.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна