Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10 години врачански таекуон- до клуб "Кум Рьонг"

Врачанският таекуон-до клуб "КУМ РЬОНГ" чества 10- годишнината си. Празникът ще започне в 18 часа и ще се проведе в Младежкия дом във Враца. За десетте години от създаването си спортният клуб се наложи като марка и име в бойните изкуства в света. Последната гордост за тях е от миналата година, когато ръководителката на клуба, Ирена Цветкова, стана световна шампионка в дисциплината спаринг, категория до 69 килограма в 17-то световно първенство по таекуон-до в Пхенян. Тя е и първата световна шампионка на Враца.

Ирена и съпругът й и треньор Илия Цветков подготвят и нови обещаващи състезатели. Спортният им клуб се посещава от врачани на различна възраст. През годините през клуба са преминали стотици от тях, голяма част от които и до момента се изявяват на състезателната арена в България и света. Клубът е спечелил много отличия - купи и медали от национални, балкански, европейски и световни състезания. Едно от най- ценните завоевания е през 2004 година, когато детско - юношеския представителен отбор става републикански шампион и печели купа за първо място на традиционния национален турнир "Купа Кум Рьонг".

Националните състезатели на клуба за последните години са допринесли за популярността му не само във Враца и България, но и в чужбина. Ежегодно таекуон-до клуб "Кум Рьонг" е организатор и домакин на "Национален турнир по таекуон-до за купа "Кум Рьонг" и наградите на Община Враца, както и на "Фестивал на бойните изкуства".
 
Състезатели на врачанския клуб ще участват тази година от 23-ти до 29-ти април в София на европейското първенство по таекуонд -до. В него ще се изявят най-добрите таекуондисти от 35 страни на Стария континент.
 
В "Клуб Спорт" по радио Видин в неделя, 26 февруари очаквайте интервю с Ирена Цветкова и съпругът й и личен треньор Илия Цветков.
По публикацията работи: Ева Каралийска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна