Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сблъсъкът на Северозапада Монтана - "Ботев" Враца предстои

Монтана се хвърля здраво и на всяка цена ще търси трите точки срещу "Ботев" (Враца). Зарядът е изключително голям, тъй като мача е срещу пряк съперник за оставане в групата. Другата причина за победа е въпрос на чест - да биеш в регионалното дерби на елита в Северозападна България. Монтанци вече поведоха с 1:0 на "Ботев", след като през есента ги удариха с 4:2 у дома.

"Няма две мнения по въпроса - излизаме, за да бием", категоричен бе наставникът на Монтана Атанас Атанасов - Орела. Специалистът обаче ще бъде сред зрителите, тъй като Дисциплинарната комисия го лиши от правото да води отбора три срещи. Причината за теслата бяха изказванията на Орела по повод съдийството на Станислав Тодоров след мача с "Черно море" (Варна).

"Всички видяха какво стана на стадион "Огоста" срещу "Черно море". Това, че ме няма на резервната скамейка ще амбицира отбора още повече, за да докажем, че всички сме били прави", коментира Атанасов.

Заради директния червен картон левия защитник на Монтана Антон Личков изгоря за четири мача. Два са вариантите за заместник на Личов в тази зона - Виктор Дениран и Георги Мечечиев. Дениран до сега дори не попадаше в групата. Опитният Мечечиев е титуляр в дясната зона на защитата, но през есента на няколко пъти игра в ляво. Така, че са възможни рокади при беговете. Централният бранител Емил Копаранов е с оплаквания от мача с Черно море и нищо чудно да не попадне след 18-те. Мартин Сечков и французина Дебое Борис са вариантите за партньор на Тихомир Трифонов - Херо. След изтърпяване на наказание в игра се връща капитанът Даниел Гаджев.

Стадион "Огоста" ще се напълни, тъй като Враца е само на 40 километра от Монтана и феновете на "Ботев" ще ги подкрепят. Ръководството на монтанци са взели всички мерки, за да не се допуснат инциденти с привържениците на двата тима. Срещата е днес от 13.30 часа.

Срещи, 20 кръг:
Събота, 24 март:

Славия - Лудогорец 3 : 2
Видима-Раковски - Черноморец 0 : 1
Берое - Калиакра 3 : 1
 
Срещите днес:

Монтана - Ботев (Враца)              13:30 - : -
Левски - Миньор (Перник)             13:30 - : -
Черно море - Литекс                    15:30 - : -
Светкавица - Локомотив (София)   15:30 - : -
Локомотив (Пловдив) - ЦСКА         15:30 - : -
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна