Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира кампанията "Покажи се в тъмното"

В първия ден от кампанията "Покажи се в тъмното" бяха монтирани над 100 светлоотразители на велосипедисти, влизащи във Видин.

"Повечето от тях нямаха пълен комплект светлоотразители и такива им бяха монтирани напълно безплатно, благодарение на инициативността на фабриката за велосипеди "Крос" във Видин. От всичките 8 тежки произшествия в града ни през 2011 година две са станали с велосипедисти в тъмната част на денонощието, което задължава всички нас, които караме велосипеди вечер, да се погрижим за видимостта си, като поставим светлоотразители на цялото колело и използваме светлоотразителни дрехи и фарове"-
каза Евтим Стефанов, изп. директор на Агенция за регионално развитие и Бизнес център Видин- един от инициаторите на кампанията, която стартира на 19 април 2012-та.

Кампанията "Покажи се в тъмното" ще продължи на 22 април- неделя, от 10:00 часа, в парка пред Художествената галерия на Видин, където монтирането на светлоотразители ще продължи. Предвижда се да бъдат поставени светлоотразители на минимум 300 велосипеда. Така ще се повиши видимостта на велосипедистите на пътя през нощта и ще се намали рискът от пътно-транспортни произшествия. Организатори са "Крос" Видин, Агенция за регионално развитие и Бизнес център Видин, КАТ Видин и Велоклуб "Стрела" Видин.
По публикацията работи: Ваня Минева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна