Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Победа за "Монтана" в първия мач от серията за бронза в НБЛ

Баскетболистките на "Монтана 2003" победиха с 81:72 "Левски" в зала "Младост" в първия от серията мачове за третото място в НБЛ при жените. Играе се до 2 победи. Следващите дати са 23 април, зала "Триадица" София и отново зала "Младост" в Монтана на 26 април.

Интрига почти нямаше. Всички състезателки, които пусна в игра Славко Димитров, бяха на висота. В кадем на баскетболистките се превърна старши треньорът на ФК "Монтана" Атанас Атанасов- Орела, който за първи път дойде да подкрепи монтанчанки. "Левски" само в началото успя да поведе със 7:4, но след изравнителния кош на Димана Макариева "Монтана" поведе и до края не изпусна водачеството.

Монтанчанки постепенно трупаха преднина и тя стана 8 точки. Силни минута записаха Макариева и Жельова. Първата четвърт приключи при 26:19 точки. В 15-та минута "Монтана" направи разликата в своя полза 10 точки- 36:26. "Левски" успя с резултатна стрелба да намали до 2 точки, но до тук стигнаха силите на момичетата на треньора Стефан Михайлов, който завъртя целия състав, но без успех. На почивката "Монтана" се оттегли с аванс от 5 точки- 44:39.
 
Минути след подновяването на играта титулярният гард на "Левски" Дияна Найденова обърна глезена на десния си крак и бе изнесена на ръце.
 
Това повлия на играта на гостенките и "Монтана" започна да трупа още преднина, като най-голямата разлика стана в 32-та минута- 69:57 точки. До края мачът се доиграваше и сирената дойде при 81:72 за Монтана.

За "Монтана" Димана Макариева завърши с 27 точки. Три състезателки- Камелия Михалкова, Жанет Жельова и Радмила Нешева отбелязаха по 13. За "Левски" Агнеса Дойчинова бе най-резултатна с 24 точки.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна