Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболният "Ботев" Враца продължава подготовката си в домашни условия

От понеделник до събота възпитаниците на старши треньора Антони Здравков ще се готвят в домашни условия. През това време врачани ще изиграят поне 2 контроли, за да се уточни кои от играчите на проби ще останат и кои ще трябва да си стягат багажа. Самият наставник Тони Здравков признава, че все още се колебае за новите.

"Различно, в момента са 19, но иначе се водят около 27. Някои си отидоха, други - останаха... В момента са около 25 човека. Нямам проблем при общуването на различните езици, владея няколко на едно добро ниво. Затова нямам проблем с комуникациите - нито с футболистите, нито с ръководството. Единственото неприятно е, че преминават много футболисти, което се отразява зле на отбора. В момента имаме трима, говорещи португалски език, и още трима, които говорят италиански. Единият от чужденците си е отишъл до Италия и ще се върне в сряда - така че имаме 7 чужденци. А това прави тренировките доста трудни. Спираш заниманието, обясняваш на единия език, обясняваш на други, оттам казваш и на българите на нашия си език какво се иска. И това проточва нещата много."

По отношение на бразилците - Жайро, Касио и Аугусто, ситуацията изгрежда ясна. Или поне за част от тях, както признава треньорът на "Ботев":

"Аз съм категоричен, че единственият, който може да остане в отбора и да ни свърши работа е Жайро. Аугусто е младо момче и подлежи на развитие. Той притежава нужната физика и футболна мисъл, но ми трябват още няколко дни, за да преценя какво може, докато Касио още не знам какво може, тъй като не е изиграл един мач, а се прояявява само в тренировките. Тепърва ще го видим в мачовете в сряда и събота и тогава ще знам дали ще залагаме на него и на италианците."

За италианците, които са пълна мъгла за медиите заради наложената забрана от ръководството да се говори кой идва на проби, на колко години е и къде е играл . Затова се знае, че има 4-има, които говорят италиански в "Ботев":

"Аз имам забрана да казвам колко са чужденците, които тренират с нас, както и как се казват... Двама са леви бегове. Имаме централен нападател от Камерун, който говори италиански. За него съм категоричен, че няма да може да ни помогне, дори и да остане. Това го казах на ръководството и сигурно днес-утре няма да е с нас, а ще си замине. Имаме и още един десен бек, който е италианец."

Иначе онова, което може да се каже извън наложеното вето е, че от Италия са пристигнали млади момчета, на по 19, 20, 21 години, които тепърва имат да се обиграват. Единствено левият краен защитник Органела е на 25 години, но за него изобщо не е сигурно, че ще остане.
На път за тренировка...


В сряда, когато врачани играят контрола срещу "Миньор" на стадиончето в столичния квартал "Обеля" още някой от новите може да си тръгне, а дотогава на техните места може и да са дошли нови футболисти.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна