Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уволниха учителката в с. Динево, счупила ръката на ученик с удар с пръчка

Децата от училище"Христо Ботев" в хасковското село Динево облякоха розови фланелки, за да отбележат 27-и февруари, обявен за Ден на толерантност и ненасилие в училищата. В училището е уволнена учителка, била с пръчка ученик, който е със счупена ръка след побоя. 

Петокласникът Огнян е ударен с пръчка от преподавателката Виолета Николова, която се ядосала, че няма дисциплина в час. От удара детето е със счупена ръка. Бащата Янко Михайлов е подал сигнал в Регионалния инспекторат, направена е спешна проверка. Констатациите на експерта Веселина Павлитова са:

Действително има ударено дете, пострадало. Детето, както пише и бащата в жалбата до нас, страда от липса на някакъв ензим в лакетната става и може би това е още по-утежняващото обстоятелство. Учителката е отстранена от директора на училището. Прекратен и е договорът. Колегите съобщиха, че наистина има проблеми в училището и те не са само от страна учителка към ученик, а и обратното.

В това училище има регистриран побой над учителка от страна на недоволни родители. Затова от Регионалния инспекторат ще направят пълно обследване на училищната среда и психоклимата там, като ще се предприемат мерки, включително може да бъде отстранен и директорът Ясен Полязов.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени