Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете загина при взрив в къща в Севлиево

| обновено на 09.03.14 в 15:19
Къщата в Севлиево е опустошена
Снимка: Велина Махлебашиева

Взрив разруши къща в Севлиево. Пострадали са 11-годишно момче и 15-годишната му сестра. По-късно момчето е починало от раните си, а момичето е било оперирано по спешност в Габрово. Леко пострадала е и 31-годишен мъж, който се притекъл на помощ. Едноетажната къща на улица "Васил Левски" в Севлиево, където живеят роми, е разрушена до основи. Засегнати са и двете съседни къщи. По време на инцидента, станал късно снощи, двете деца са били сами в дома си. 

Съседи твърдят, че родителите на момчето и момичето работят в Белгия и те са живеели сами. На гурбет са и съседите на семейството, чиято къща е разрушена наполовина. В другото съседно жилище живее възрастна жена. Тя е невредима и е настанена при роднини.

Взрив на газ е причината за експлозията, посочи наблюдаващият прокурор по случая Милчо Генжов. Засега остава неясно какъв е източникът, дали газова бутилка, която е намерена в къщата или съоръженията, по които минава природния газ. 

Опасенията, че има изтичане, взривиха спокойствието в града, а управителят на газовото дружество Момчил Момчилов каза за "Хоризонт", че тръбата, която преминава в района на инцидента, не е нарушена и повод за притеснение няма: 

Там са правени изкопни работи преди месец и половина. Възможно е тогава да има нещо нарушено. Но от месец и половина щеше първо да мирише страшно и излязоха всички количества. Нямаме основание да смятаме, че има изтичане. 

От Държавния технически надзор във Велико Търново утре ще изпратят екип, който ще инспектира на място заедно със специалисти от газовото дружество. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна