Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експериментална фотография в Подлеза на Президентството

Снимка: Клуб-галерия "Фоторепортер"

Клуб-галерия "Фоторепортер" организира благотворителна изложба в полза на хора с редки заболявания.

Самостоятелната експозиция "Огнено сърце" на Деница Кармен показва експериментална фотография. Тази година Деница Кармен завършва колеж "Евклид" с професионална ориентация "Анимация и фотография". През 2013-а година участва в конкурса за млади таланти YGGA и в две тематични изложбина академия AUSER Милано.

СнимкаФотографията е моето любимо занимание, моето активно послание към света. Вярвам, че заедно с вас ще успеем да сме полезни на децата с редки заболявания. Те имат нужда от нас. Аз заставам зад тяхното право на живот. Държвата не прави необходимото, за да могат тези деца да имат здраво и щастливо детство. Моят начин да помогна е чрез творчеството си. Самата аз страдам от дислексия и комуникирам трудно. Камерата ми дава възможност да разгърна и покажа моята същност, да изразя себе си пред другите, споделя авторката.

СнимкаКартините са уникални, защото никъде не е използван фотошоп или каквато и да е технология за получаване на светлинните ефекти. Деница използва само подръчни средства като фенерче, лампички за Коледа... Картините на Деница преоткриват красотата и многообразието на багрите, те са експлозия от положителна енергия и светлина.


Откриване - 2-ри юни 2014-а година

Клуб-гарлерия "Фоторепортер" Подлезът на Президентството


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна