Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирова победа на Португалия над Гана

Роналдо вкара, но Португалия отпадна
Снимка: FIFA

Отборът на Португалия победи състава на Гана с 2:1 в последния мач на двата тима на Световното първенство. Португалците събраха 4 точки, колкото и американците, но са с по-лоша голова разлика заради срамното 0:4 от Германия на старта.

Джон Бой си вкара автогол за сметка на португалците, Асамоа Гиан изравни, а победата за европейците донесе Кристиано Роналдо. Асамоа Гиан пък се превърна в най-резултатния африканец на световни финали с шест попадения и изпревари камерунеца Роже Мила.

Първият гол падна в 30-ата минута при едно центриране на Мигел Велосо, Джон Бой не успя да уцели добре топката и я прати в собствената си мрежа. Няколко положения през първата част пропусна звездата на "Реал" (Мадрид) Роналдо, който обаче не уцели вратата.

Точно 10 минути след подновяването на играта отборът на изравни - при една контраатака Асамоа Гиан бе оставен непокрит и вкара с глава. В 80-ата минута Кристиано Роналдо вкара за втори път във вратата на Дауда, който боксира топката точно на крака на Кристиано, а последният, без да се бави, вкара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени