Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Асен Генов: Остава въпросът "Кой предложи Пеевски"

Снимка: БГНЕС

"Протестна мрежа" не одобрява начина, по който премиерът Пламен Орешарски е подал оставка. Емблематичен остава за много хора въпросът "Кой предложи Пеевски", превърнал се в символ на протестите от миналото лято, каза Асен Генов:

Това, което стана вчера в шест часа без няколко минути, е безспорното доказателство за това, което ние казваме 404 дни, а именно – българският премиер е сламено човече. Той е изцяло зависим от едно задкулисие, което го доведе, постави на власт, накара го да вземе поредица от категорично неизгодни решения, вкара го в руслото на антиевропейската политика и говорене, на анти-НАТО политиките и говоренето дотам, че той не можа доблестно дори да си отиде вчера. Той го направи в шест без две-три минути тайно, през задния вход, както прокарваше всяка една зависима политика, за която беше поставен той да бъде на този пост.

От "Протестна мрежа" започват срещи с хората в различни места на страната, за да се чуят техните предложения за начина, по който да се управлява България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна