Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Причина за счупването на люлката на детска площадка в София е качването на по-голямо момче

| обновено на 26.09.14 в 12:38


Причина за счупването на люлката на детска площадка в София е качването на по-голямо момче, заявиха от Столичната община. Момиче на 10 години пострада сериозно в Докторската градина, след като се скъса въжето на люлка.

Записите от охранителните камери показват, че доста голямо момче се качва на кръгла люлка с мрежа, след това слиза и започва да люлее децата, които са там. Вижда се, че люлката се обръща и децата падат, въжето е скъсано. При монтирането на люлката е направена инспекция, коментира Ралица Маджарова, директор на дирекция "Зелена система" в Столичната община: 

След монтажа се издават доклади за слединсталационна инспекция и технически паспорт на тези площадки. Всички тези неща са извършени и тези документи са налични. Когато се изграждат нови детски площадки, задължително изискване е настилките да бъдат омекотени и ударопоглъщащи. Този факт даже може би е смекчил част от травмите.

Вчера полицейски служители от Столичната дирекция на вътрешните работи са проверили мястото на инцидента. Предоставен е и запис от охранителните камери на детската площадка. Директорът на дирекция "Сигурност" в Столичната община Красимир Димитров увери, че се проверява постоянно изправността на съоръженията на детските площадки:

На около 32 от тях сме предприели незабавни мерки, в смисъл стари детски площадки, от които стърчат железа, останали са части от люлки.

10-годишното момиче, паднало от люлката, остава за наблюдение в детската неврохирургия в "Пирогов". Детето е с комоцио. Това съобщи доктор Стоян Сопотенски, заместник директор по лечебната дейност.


Подробности чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени