Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението на ГКПП "Капитан Андреево" е възстановено

| обновено на 01.10.14 в 09:52
Снимка: БГНЕС

Движението на ГКПП "Капитан Андреево" е възстановено. Блокираните в пункта около 50 автомобила вече се изтеглят. Натоварен е трафикът за товарни автомобили.

На българска територия има образувана опашка от 30 ТИР-а. Няма техническа причина на граничния пункт за струпването на тежките автомобили, те са останали от почивните дни, когато движението към Турция е било много натоварено.

Трафикът от Турция през граничния пункт "Капитан Андреево" бе блокиран по-рано тази сутрин от активисти на политическа партия. Политическа демонстрация има и на пункта "Лесово", но там преминаването не е спряно, съобщиха от Гранична полиция.

Километрична опашка от тирове се е образувала от двете страни на граничните пунктове "Лесово" и "Хамзабейли" на българо-турската граница. Причината е в бавната обработка на документите от турска страна.

Близо 60 активисти на политическа партия са направили опит тази сутрин да блокират пътя за Малко Търново в района на граничния пункт. Полицията е избутала активистите и не е допуснала затваряне на пътя. При инцидента няма пострадали.

От партията твърдят, че ще останат на границата до 5-и октомври, за да броят автобусите с пристигащите избиратели от Турция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна