Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София и Западните покрайнини ще са домакини на 10-ата среща на българските медии

София и Западните покрайнини ще са домакини на 10-ата юбилейна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция. Темата тази година е "Родолюбие в глобалния свят“. Тя ще се проведе от 19-и до 23-ти октомври. Официално стартът ще даде президентът Росен Плевнелиев, обясни генералният директор на БТА Максим Минчев:

Тази година форумът е фокусиран изцяло върху проблемите на българските медии, а не както в последните години върху проблемите въобще на нашата професия, независимо дали става дума за медии в България или за медии зад граница. 

Световната среща ще събере на едно място 40 представители на вестници, списания, новинарски и информационни сайтове, радиостанции и телевизии от 20 държави, както и колеги от най-влиятелните национални медии.

Акцент ще бъде една дискусия, която още в първия ден ще проведем тук, и тя ще бъде свързана с приемането на стратегията за българите в чужбина, каза още Максим Минчев.

Той отбеляза и факта, че в последно време са се появили и български медии на екзотични и на пръв поглед нетипични места - Южна Африка, Обединените арабски емирства, Катар.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна