Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава по-малко от седмица за номинациите за годишната награда "Валя Крушкина – журналистика за хората"

До 20-и октомври всеки може да номинира журналист, отличил се с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите за годишната награда "Валя Крушкина – журналистика за хората". Носителят на голямата награда се избира директно от журито измежду номинираните. Тя е на стойност 1000 лева и е за цялостен принос в отразяването на актуални теми у нас, провокирали обществен дебат, за журналистическа доблест и смелост. Носителите на останалите пет награди в петте отделни категории на конкурса ще получат статуетка и парична награда в размер на 500 лева.

Конкурсът се организира за трета поредна година към Фонд "Валя Крушкина", при Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ), като в третото издание е добавена нова категория – фотография и операторско майсторство.

Резултатът от първите две издания на конкурса потвърди нуждата от подобно начинание. Смеем да твърдим, че наградите на името на Валя станаха мерило за качествена журналистика. В досегашните две издания на конкурса получихме над 130 кандидатури с над 240 материала.

Подробна информация за начините за номиниране, категориите на конкурса и фонда ще намерите на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна