Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедственото положение в община Бургас остава в сила

| обновено на 28.10.14 в 09:50
Снимка: БГНЕС

Бедственото положение в община Бургас остава в сила заради проблеми с язовирите и инфраструктурата, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.

Язовирите са под 24-часово наблюдение. Към момента няма опасност да прелеят. Във всички селища има ток и вода. Кметът Димитър Николов заяви, че бедственото положение в общината няма да бъде отменено, докато хората не се върнат към нормалния си ритъм на живот:

Хората не са се върнали към нормалния си ритъм на живот. Къщите им са мокри, с кал, всичките им домакински уреди са развалени, дворовете трябва да се почистят, улиците в няколко от районите и селата са в много лошо състояние, трябва спешно да се ремонтират, има два моста, които също са в много лошо състояние. Единият от тях вероятно ще трябва да бъде съборен, защото е рисков за преминаване. 

Кметът на Бургас е поискал засилване на полицейското присъствие в районите, пострадали от наводнението през почивните дни заради мародерски набези срещу някои от евакуираните жилища

Комисия от областната управа започна да описва щетите от наводнението. Те са най-сериозни в Приморско и Царево. Резултатите ще бъдат готови до сряда, но кметът на Царево Георги Лапчев прогнозира, че там ще са нужни 1 млн. лева за ремонти след стихията, най-вече за пътища и повредени сгради.

Областният управител Павел Маринов заяви, че ще се търсят пари от Националната агенция "Пътна инфраструктура" и от Републиканския фонд за бедствия и аварии.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна