Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учител се държа агресивно с ученици по време на екскурзия

| обновено на 02.11.14 в 17:50
Снимка: БГНЕС

Екскурзия до връх Бузлуджа на ученици от Девня завърши с инцидент, предизвикан от 48-годишния учител по история Венелин Ялнъзов. Поводът е бой със снежни топки, който учителят решил да прекрати. В последствие в Спешна помощ са откарани една ученичка и ръководителката на групата. Регионалният инспекторат по образованието във Варна се заема с изяснявено на инцидента с учителите и учениците от Девня.

Хижарят Емил Караджов твърди, че не е бил свидетел на самия инцидент. Според него след като си направили дискотека до рано сутринта, час по-късно някои ученици вдигнали страхотен шум. Когато го извикали, видял в една от стаите учителката и осмокласничката, които лежали на едно легло и плачели:

Отидох горе в стаите. Казаха, че на едно от децата му е зле, че господинът го е ударил с ръка. Не съм видял. Отидох горе в стаята - госпожата и детето бяха гушнати и плачеха.

Венелин Ялнъзов обясни: Аз доста сериозно им се скарах и ги отпратих към стаите, по бързия начин да се прибират. Едната от ученичките беше по-превъзбудена, много ядосана, отправяше заплахи, но прецених, че по женски като си поговорят нещата ще се успокоят.

Пред „Хоризонт“ доктор Апостол Терзиев - завеждащ филиала за Спешна медицинска помощ в Казанлък, който е прегледал момичето и учителката, твърди, че и двете са се нуждаели от успокоителни, но отрече версията, че ученичката е могла да бъде под влиянието на опияти или алкохол.

След обаждане на телефон 112 дошли полицаи, които извършили разпит на децата и учителите. По-късно цялата група си тръгнала за Девня, но с условие историкът да не пътува с тях в автобуса. Ялнъзов е свален от Бузлуджа до гарата в Казанлък с такси, а оттам с влак. Пред журналисти той отрече да е удрял децата. По думите му, само ги посбутал, защото бил много ядосан, че играели шумно, а той си легнал в 5 часа сутринта, след като цяла нощ организирал дискотека на учениците. Той каза, че не е пил алкохол вечерта, както и предишната вечер. Хижарят обаче бе категоричен, че тогава лично му е сервирал две малки ракии. Ялнъзов отговори: За добре дошъл може да сме се чукнали, но не да седнем да се наливаме. Кой казва истината и кой лъже трябва да установят разследващите органи и Инспекторатът по образование във Варна.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова съобщи, че учениците от екскурзията на Бузлуджа са добре и в момента пътуват с автобус към морската столица. Според придружаващата учителка, в групата няма бити деца. По-рано беше съобщено, че другият учител е нападнал деца и дори е имало намеса на Спешна помощ. Учителят, предизвикал инцидента, се прибира с влак. Предстои изясняване на обстоятелствата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна