Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директорът на полицията в Бургас Георги Костов е назначен за заместник главен секретар на МВР

Георги Костов
Снимка: www.rdvr-burgas.org
Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков назначи за заместник главен секретар сегашния директор на полицията в Бургас Георги Костов. Той има стаж и като шеф на полицията в Благоевград.
 
Това е един дългогодишен служител на вътрешното министерство, с 22-годишен професионален стаж. Той самият е на 46 години, назначен още през 1993-та година. Извървял е цялата стълбица на една постепенна професионална кариера от оперативен работник в 9-о столично РПУ, ръководител на група в криминалните отдели в РПУ, след това в Столичната дирекция на вътрешните работи, включително и в секторите за тежки престъпления. Така че преценихме няколко професионални биографии и се спрях на господин Костов, който от тази сутрин е назначен за заместник главен секретар на вътрешното министерство, обясни министър Вучков.

Той отрече служба ДАТО да се връща в системата на вътрешното министерство:

Погрешна информация в част от медиите е, че някой имал намерение да връща службата по подслушванията в МВР. Много категорично го заявих, че в МВР нямаме нужда от служба за подслушване. Така че реформата, която беше направена в това отношение миналата година, трябва да бъде устойчива. МВР няма да се занимава с подслушване и проследяване. Тя ще бъде само заявител. Техническата служба ще си остане в ДАТО. Единственото, което аз изразих като позиция вчера, а и преди това като народен представител, е, че службата за подслушване, но в ДАНС, трябва да се влее в ДАТО. Но и аз като министър нямам никакво желание да се занимавам с техническо разпореждане на подслушвания и проследявания
.
 
В петък министърът ще представи целия политически екип, с който той ще работи във вътрешното ведомство.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна