Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Специална организация на движението е въведена на "Дунав мост" за празниците

Снимка: БГНЕС
За да се избегнат задръстванията на Дунав мост, предизвикани от нарастналия брой пътуващи по празниците, управите на Русе и на Гюргево са договорили специална организация на движението. Ако се образуват големи опашки от камиони от двете страни на реката, превозните средства ще бъдат пускани на малки групи, за да се избегне допълнителното натоварване на 60-годишния мост.

Областният управител на Русе Стефко Бурджиев и префектът на Гюргево Нина Кришу са имали три срещи, на които са били обсъдени какви действия трябва да се предприемат за да не се образуват задръствания при екстремни условия по ГКПП "Дунав мост".

Основното, което ни занимава е, да осигурим, освен почистването и нормалното електрозахранване на двата пункта и тази регулярност на спирането на потоците в случай на екстремална обстановка, обясни Стефко Бурджиев.

Областният управител допълни, че са набелязани и начините за подкрепа на шофьорите, на които се налага престой на местата за аварийно спиране. Съвместно с БЧК ще бъдат предоставени топли напитки и храна за водачите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени