Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СФСМВР-Бургас също настояха за безпристрастно разследване на инцидента с граничните полицаи

Снимка: архив

От бургаската синдикалната федерация на служителите в МВР поискаха бързо и безпристрастно разследване на инцидента и оставки на отговорните за него. Докладът за лошите условия на труд на границата отлежава на бюрото на вътрешния министър, а мерки не бяха взети, заяви Генади Тенев от секцията на синдиката:

Имаше комисия. Констатираха се нередности преди месец и половина. Там са черни горски пътища навсякъде. Всичко е обърнато в локви, кал, наклони към дерета, към реки. Хората се возят в камиони, беше обърнато внимание на това нещо, в каросериите, по повече от 10-12 човека, което първо, че е нарушение на Закона по пътищата и друго, създава предпоставки за подобни инциденти. Синдикални организации са направили разговори с ръководни служители от МВР и Главна дирекция "Гранична полиция" конкретно, обещаваха. Имаше няколко леки инцидента, които се разминаха, но този вече е фатален.

В Бургас директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ Захарин Пенов коментира, че проверки на границата за организацията и условията на труд се правят всяка седмица. Една от последните е била за проблеми с палатките и отоплението на постовете и в тази посока меркиса взети. На въпрос дали превозването на граничари в каросерия на ЗИЛне е нарушение на Закона за движение по пътищата, той отговори отрицателно.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени