Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преследвачите на "Челси" с лесни победи в Англия

Фалкао и Рууни след поредния гол във вратата на "Нюкасъл"
Снимка: БГНЕС

Преследвачите на "Челси" в английската Висша лига - "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед", постигнаха лесни победи в 18-ия кръг с еднакъв резултат. "Сити" победи с 3:1 като гост "Уест Бромич", а "Юнайтед" надигра "Нюкасъл". Преди последния мач за годината "Челси" има 45 точки, с 3
повече от "Манчестър Сити". На 3-то място е "Манчестър Юнайтед", който вече има 35, а "Саутхямптън" след победата с 3:1 като гост над "Кристъл Палас" е на 4-та позиция с 32.

Уейн Рууни вкара два гола за "червените дяволи", след като и двете попадения бяха изработени от Радамел Фалкао. Анхел ди Мария в последните часове преди мача отпадна от състава на Луис Ван Гаал заради мускулна травма, получена на тренировката преди срещата. Но безкрайно неориентираната защита на гостите от Северна Англия максимално улесни Рууни, Фалкао и Ван Перси.  В 23-та минута Рууни откри резултата на празна врата, след като Фалкао застигна почти до аутлинията пас и с шпагат асистира за гола. В 36-та минута Хуан Мата, който подаде и за първото попадение към Фалкао, отне топката пред наказателното поле, комбинира с колумбиеца, който пак подаде на Рууни. В 53-та минута пък Робин ван Перси направи 3:0, а пет минути преди края на мача гостите получиха дузпа, реализирана от Папис Сисе.

"Манчестър Сити" си осигури успеха при визитата на "Уест Бромич" с три гола в рамките на 34 минути. Фернандо откри резултата в 8-та минута, възползвайки се от грешка на вратаря Бен Фостър. 5 минути по-късно Яя Туре удвои аванса на "Сити" от дузпа. Тя беше спечелена от Давид Силва, който влезе в наказателното поле и беше съборен от бившия си съотборник Джолиън Лескът. Въпреки че играха без типичен централен нападател, футболистите на Мануел Пелегрини вкараха трети гол в 34-та минута. Хесус Навас проби по лявото крило и върна назад на Силва, който с презицен
изстрел наказа за трети път домакините. През второто полувреме при завалелия сняг "Сити" намалиха оборотите, а Браун Идайе три минути преди края при меле върна едно попадение.

"Ливърпул" постигна първа победа от четири мача насам, като крайното 1:0 при визитата на закъсалия "Бърнли" осигури Рахийм Стърлинг през второто полувреме. Червените от Анфийлд са на 9-то място с 25 точки след тази победа. Преди срещата те бяха на 10-то място, което е най-лошото им временно подреждане от 1992/1993 година насам, когато са заемали същото място. Но и срещу "Бърнли" футболистите на Брендън Роджърс не успяха
да създадат голови атаки. А малко след като измина час от началото на срещата техничен пас на Фелипе Коутиньо намери Стърлинг, който елиминира защитата.

"Саутхямптън" записа втора поредна победа и отново е на 4-то място. Садио Мане откри в 17-та минута, но "светците" нанесоха своя удар в рамките на пет минути през втората част. Райън Бертран в 48-та и холандският защитник Тоби Алдервейрелд направиха 3:0, което отказа намиращия се на 18-то място "Кристъл Палас".

Трета поредна победа записа "Тотнъм", който е на 6-то място вече с 30 точки. "Шпорите" надвиха с 2:1 като гости последния "Лестър". Датският полузащитник Кристиян Ериксен осигури успеха с далечен изстрел в 71-та минута. Малко преди гола Рияд Марес от домакините удари гредата от свободен удар. Иначе Хари Кейн откри резултата за "Тотнъм" още в 1-та минута, а Леонардо Улоа изравни в 48-та.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна