Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленогорски: Бих приел да участвам в изборите за кмет на Плевен

Найден Зеленогорски

Съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зленогорски e готов да се включи в кметската надпревара за Плевен, обяви самият той за "Хоризонт". Той не изключва възможността ГЕРБ и Реформаторите да имат общи кандидати за местния вот.

Партиите в Реформаторския блок ще се явят заедно на местните избори, каза за "Хоризонт" Найден Зеленогорски. Той съобщи, че до този момент не са водени разговори с ГЕРБ за общи кандидати, но допусна да се предложат и такива. В рамките на Блока ще се обсъжда обща стратегия за местните избори и ще се направи допитване до структурите на партиите за предпочитани партньорства. РБ ще обяви и самостоятелна кандидатура за кметския пост в столицата. Найден Зеленогорски заяви, че е готов да се включи в битката за Плевен:

Ако Реформаторският блок прецени, че аз съм най-добрата кандидатура, вероятно бих приел такава отговорност. Всъщност не ми се случва за пръв път. Аз два пъти съм се отказвал от парламента. 12 години от живота си съм отдал на Плевен.

На последните местни избори Зеленогорски загуби с малко гласове от представителя на ГЕРБ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени