Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Хлапета.BNR” гостува на децата от град Пловдив

БНР Новини
Снимка: omainiche.org

Тази неделя предаването „Хлапета.BNR“ ще „пътува“ и ще „пристигне“ в Първо концертно студио на Радио Пловдив. Ще  гостуваме на пловдивските деца. Изборът ни на среща с тях съвсем не е случаен, защото те посрещат различни годишнини и рождени дни. Затова приехме поканата им и дадохме име на детския спектакъл - „Да празнуваме заедно“.
Очакваме да ни зарадват с най-хубавите си песни и гласовити певци, да ни заведат на театър, а децата от Клуб „Медии“ на основно училище „Алеко Константинов“ с една забавна игра ще ни „разведат“ из забележителностите на родния си град. Ще чуете „Ирландец в Родопите“ песента, превърнала се в „емблема“ за Детската вокална формация „Омайниче“ с диригент и вокален педагог Таня Орманова. Малките „омайничета-ранопойничета“ ще се представят с „котешки“ песни, а най-големите със спиричуел.
Tази година „Омайничетата“ посрещат 20-и рожден ден. Почитателите на българския фолклор ще имат удоволствието да слушат красиви родопски песни. За тях ще пеят деца от Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“, което чества 70-годишен юбилей. Празник имат и децата от „Театърът на Чарли“ с художествен ръководител Васил Караманлиев – 15 години от откриването на театъра и на театралното ателие. Те ще представят сцени от бъдещия им спектакъл по безсмъртната трагедия на Шекспир – „Ромео и Жулиета“. Специален гост на празничната ни неделна среща ще бъде Божана Апостолова – поет, прозаик и издател, дарила на малките си съграждани културната инициатива „Младият Пловдив чете“. Тя ще даде на децата съвети как да си избират книга за четене. Надяваме се, че срещата с пловдивските деца ще бъде едно приятно начало на неделния ден!

неделя, 15 февруари от 9 часа

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна