Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар блокира римското летище “Фиумичино”

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пожар избухна на римското летище "Фиумичино", известно още под името "Леонардо Да Винчи". Пламъците са овладени, щетите големи, жертви няма.

Пожарът е избухнал около полунощ на Терминал 3 в електрическо табло, свързано с кухнята на ресторант. Пламъците са засегнали търговската част, достигайки до Терминал 2. Алармата за пожар се е задействала веднага, но поради силата на пожара, не е било възможно той да бъде веднага потушен.

Смята се, че случилото се не е било преднамерено. Засегнати са около 1000 квадратни метра площ. Летището е временно затворено и евентуално ще възвърне част от работния си ритъм след 15.00 часа българско време. В момента приема само междуконтинентални полети. 

Националната компания "Алиталия" отмени всички свои полети до този час. За избягване на усложнения, пътниците са помолени да не се отправят към летището, като към него с превантивна цел са спрени автобусните, железопътните и автомобилни връзки. В настъпилата сложна обстановка, дейно участие взимат пожарникарите и силите на реда. За възвръщане на пълната дейност на летището ще са необходими няколко дни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна