Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЛС не приема аргументите за сливане на администрациите на 9 болници около Александровската

Снимка: blsbg.com


Според Българския лекарски съюз аргументите на управляващите за сливане на администрациите на девет здравни заведения около Александровската болница не са достатъчно сериозни. Д-р Юлиан Георгиев от Лекарския съюз:

Този аргумент, който излиза -  че при съкращение на 300 или 400 души административен персонал, а според мен той е по-малък, средствата да бъдат раздадени на около 2 000 души лекари или сестри, за да им се повишат заплатите, това не е достатъчен аргумент. Още повече, че част от тези болници запазват счетоводството си и личния състав. Ако наистина се съкратят значителни средства, което би довело до увеличение на заплатите, това вече е друг начин. Има опасност, знаете, преди години имаше направен един холдинг на общинските болници, който не успя да осъществи своите намерения.

От Българския лекарски съюз, чието ново ръководство бе избрано преди дни, настояват за по-конкретна информация по здравната реформа и подчертават, че застават зад нея само ако не води до влошаване на качеството на медицинското обслужване. От съсловната организация прогнозираха, че парите за здраве отново няма да стигнат до края на годината и се обявиха против намаляване на цените на клиничните пътеки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна