Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР връчи награда на студент от Софийския университет

Снимка: Борис Димитров

С академично тържество в Аулата на Софийския университет най-старото висше училище в България отбеляза 24 май. Събитието започна с минута мълчание заради кончината на акад. Никола Попов - ректор на СУ от 1989 до 1991-а година. Последва традиционното словото на настоящия ректор проф. Иван Илчев
Наново сме събрани тук, за да отбележим най-светлия си празник. Празникът на никога неизтребимата надежда и увереността, че народът ни ще пребъде. 
По време на тържеството бяха наградени победителите в 9-тия национален литературен конкурс за стихотворение и разказ на фондация "Св.Климент Охридски". По традиция беше връчена и стипендия на Фондация  "Блага Димитрова" на студент от факултета по "Славянски филологии". 
За първи път тази година Българското национално радио връчи награда на студент в специалност журналистика, профил радио. Инициативата е в памет на проф. Веселин Димитров и цели да насърчи обучението по радиожурналистика. Наградата получи Еленица Маринова - III-ти курс - радиожурналистика: 
Аз съм много щастлива и за мен е чест. Много обичам радиото. Няма човек, който ме познава и да не знае за любовта ми към радиото. Както казва една моя колежка, аз съм най-ревностният защитник на БНР. 
Наградата за Еленица е под формата на едногодишна такса за обучение в университета и тримесечен платен стаж в радиото. Връчи й ги генералният директор на БНР Радослав Янкулов
Целта на тази награда е, да мотивира всичко добро, което можем и трябва да очакваме от един бъдещ, а защо не и настоящ журналист, тъй като студентът вече, по някакъв начин, се докосва до нашата любима професия.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна