Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люксембург без Жил Мюлер срещу България

Снимка: БФ Тенис

Люксембург няма да може да разчита на най-добрия си тенисист Жил Мюлер, но се надява на победа срещу България в мача от втория кръг на група II на зона Европа/Африка в турнира за купа "Дейвис". Двубоят ще се играе на червени кортове на открито от 17 до 19 юли в Люксембург.

Надявам се да успеем да победим, но ще бъде много тежко. Важно е всеки един от играчите да даде всичко от себе си и ще видим. Ако Димитров играе за България, ще стане изключително трудно за нас, но винаги има шанс. Ще видим в петък. Ще играем освободено, без напрежение, коментира капитанът на домакините Джони Гулденбур.

Той ще разчита на Уго Настаси, който е 673-ти в класацията на АТП и единствен от квартета има точки за световната ранглиста), на Жил Кремер, Майк Шайдвайлер и Алекс Кнаф.

Не чувстваме напрежението, защото не мисля, че ние сме фаворит, но ще направим всичко по силите си и ще се опитаме да се представим по най-добрия начин дори без Жил Мюлер, заяви първата ракета на тима Настаси.

Националният тим на България пристигна в Люксембург в понеделник, но води подготовка без голямата си звезда Григор Димитров.

16-ият в световната ранглиста Димитров със сигурност ще играе в мача, но се очаква да се присъедини към тренировките на отбора утре.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна