Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извънреден прием на проекти за модернизация на селските стопанства обяви МЗХ

| обновено на 29.08.15 в 15:26
Снимка: Радио ВИДИН

Министерството на земеделието обяви извънреден прием на проекти по мярката за модернизация на селските стопанства от старата Програма за развитие на селските райони.  Целта е да бъдеспасен останал бюджет по програмата, който, ако не бъде усвоен, ще трябва да се върне в Брюксел.

Извънредни мерки изискват кратки срокове на изпълнение и затова приемът е насрочен за първият възможен момент, каза министърът на земеделието Десислава Танева:

Трябва да приключим това до края на годината с разплащането. Ще дадем срок началото на ноември за приключване на проектите, които бъдат одобрени, максимален размер на проектно предложение - 500 000 евро.

Проекти ще се приемат от  7 часа на 7-и септември до 17:30 часа на 12-ти септември.

Ограниченият бюджет от 50 000 000 евро вероятно ще бъде усвоен още в първите дни от приема, а критериите, по-които ще бъдат оценявани проектите, са същите, които определяха правилата за кандидатстване по мярката до сега.

За да могат проектите да бъдат реализирани и изпълнени във възможно най-кратки срокове, в извънредния прием ще бъдат приемани единствено проекти за земеделска техника.

Със закупуване на земеделска техника беше свързан най-големият интерес по тази мярка, тъй като това е една от малкото възможности с европейски пари да се закупят трактори и комбайни за селското стопанство.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна