Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без Григор Димитров в решаващия мач срещу Унгария за купа "Дейвис"

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не беше заявен в състава на България за решаващия плейоф срещу тима на Унгария за влизане в група I на зона Европа/Африка на Купа "Дейвис". "Трикольорите" приемат съперника от 18 до 20 септември на червените кортове на БНТЦ в София.

Димитров, който е 17-и в световната ранглиста в момента, на тази етап не е отговорил положително на поканата на капитана Тодор Енев и затова не е включен в състава. Ако реши да играе, 24-годишният хасковлия може да бъде заявен допълнително най-късно до 17 септември - час преди тегленето на жребия.

Така Енев на този етап ще разчита на квартета Димитър Кузманов (286-и в световната ранглиста), Димитър Кутровски (311), Александър Лазов (371) и новият държавен шампион Тихомир Грозданов (1592).

България ще се опита да влезе в група I на зона Европа/Африка за първи път от 1988 година. Това ще бъде пети мач за тима срещу Унгария, като съперникът има аванс от 3:1 победи. В последния двубой помежду им, обаче, през 2009 година "трикольорите" с Григор Димитров в състава, спечелиха с 3:2 победи в Дьор.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени