Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Доволна съм до момента от момичетата

Илиана Раева: Доволна съм до момента от момичетата
Снимка: БФХГ

Доволна съм до момента от момичетата и вярвам, че утре с нови сили, вяра и необходимата концентрация ще започнат участието си в състезанието за многобоя и Олимпийските квоти, това заяви пред официалния сайт на БФХГ Илиана Раева – президент на централата след края на квалификациите в индивидуалната надпревара на Световното първенство по художествена гимнастика в Щутгарт.

Първият етап от Световното първенство при индивидуалистките беше едно много дълго, тежко, емоционално и силно за Световната художествена гимнастика състезание!
Огромна конкуренция, много стръв за добро класиране и отлично подготвени състезателки от много страни, дошли да се борят за първите 24 места в първия етап на състезанието.
Никога досега не съм виждала толкова силно състезание по художествена гимнастика. Това е един парад на красотата, таланта, изяществото и силния дух и желание за победа!
Едно много внимателно и добро съдейство на фона на големия залог - влизане в първите 24, за да могат най-добрите да започнат утре битката за Световната титла в многобоя и Олимпийските квоти!
Нашите момичета успяха да изпълнят първата си задача - да се класират в първите 24 гимнастички.
Невяна Владинова е 13-а, а Мария Матева е 23-а! Отборно, заедно със Сара Стайкова, запазихме 7-ото място от миналата година.
Доволна съм до момента от момичетата и вярвам, че утре с нови сили, вяра и необходимата концентрация ще започнат участието си в състезанието за многобоя и Олимпийските квоти. Винаги можем да искаме повече и по-добро представяне, но с оглед реалността, конкуренцията, възможностите и огромното напрежение, на което бяха подложени момичетата, искам да изкажа своето задоволство от постигнатото до този момент! Неви - истински боец, смела, артистична успя да се справи отлично и беше истински лидер на отбора!
Мария- изолирана в себе си, вглъбена, искаща, имаше малки неточности и грешка на бухалки, но днес даде всичко от себе си, на лента показа класата си и се пребори за първите 24!
Сара - дебютантката в нашия отбор, която още от подиум тренировките успя да впечатли със своя талант и артистичност, беше смела и вдъхновена днес и помогна на отбора да се придвижи с едно място напред в отборното класиране. Бъдещето е пред нея!
Смятам първия етап от Световното първенство за успешен, защото изпълнихме програмата си - две гимнастички влязоха в първите 24 при една убийствена конкуренция!
Щастлива съм, че и двете ни състезателки се класираха за многобоя и борбата за Олимпийски квоти, че показаха характер и сплотеност и качество! Щастлива съм, че станах свидетел на една невероятна конкуренция, изключителни гимнастички, сериозно развитие на много държави в художествената гимнастика и добро съдийство до този момент на Световното първенство в Щутгарт!!


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна