Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов консултативен център ще следи за подобряване на майчиното и детското здраве в Силистра

Снимка: РАДИО ВИДИН

Областната болница в Силистра работи по специална програма за подобряване на майчиното и детското здравеопазване. В лечебното заведение е разкрит консултативен кабинет, в който нуждаещите се от специализирани грижи бременни жени, родилки и бебета получават компетентни лекарски грижи.

Консултативният център е разкрит в рамките на Националната програма за подобряване на майчиното и детското здраве, финансирана от Министерството на здравеопазването.

Работи се по две направления – ранно откриване на слухови проблеми при бебетата и комплексно обслужване на бременните жени и родилките, обясни директорът на болницата доктор Даниела Костадинова:

Лекар, главната медицинска сестра, психологът на болницата и старшата акушерка на Неонатология имат задачата, когато постъпи в нашата болница или се роди, или постъпи дете с такова увреждане, или бременна и съответно родилка със сериозен хроничен проблем, или пък проблемът идва след раждането -  те се намесват комплексно,било то дете или майката. Те  могат да получат консултации от всякакви специалности в нашата болница. Самата програма ни връща в добрата практика в миналото за комплексния подход в пациента т.е. изцяло всичко, от което има нужда.

Пациентите могат да бъдат насочвани към консултативния център от личните си лекари или от наблюдаващи лекари-специалисти, които се преценили, че възможностите на доболничната помощ в конкретните случаи са изчерпани.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна