Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия полицията задържа 40 души, които са участвали в схема за трафик на хора

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията в Италия задържа 40 души, 18 от които собственици на циркове. Те са участвали в схема за нелегална имиграция.

Случаят е без прецедент в досега известните методи за нелегален трафик на хора. Това е мнението на магистратите от Палермо, които разкриха новата престъпна писта с участието на именити циркове.

Действието се е развивало на остров Сицилия със съдействието на корумпиран служител от регионалната управа по труда. Под фалшива форма като танцьори, акробати и хамали в Италия са пристигали граждани от Бангладеш, Индия и Пакистан – за последните две години близо 600 души. Те фиктивно са се водели по документи, че работят в цирковете, а в същност са заплащали на престъпната организация 15 000 евро, свободни след това от ангажименти към нея. Това формирало един незаконен оборот от над 7 милиона евро, като собствениците на циркове са получавали между 2000 и 3000 евро за човек. За удобство, съобразно местните закони, цирковете преместили своите седалища в Палермо.

Освен служителя от регионалната управа с обвинение за съучастие в нелегален трафик на хора са задържани именити циркови собственици като Лино Орфей, Алваро Бицаро и Дарвин Кристиани.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна