Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианската перла Лаура Паузини с нов албум

Поп певицата Лаура Паузини зарадва почитателите на модерната италианска музика с новия си албум "Simili" (Сходни), който също както и предходните й албуми излиза в две версии: на италиански и на испански език. Редовна практика е италианските певци да издават албумите си и за испаноезичния свят, защото повечето от тях имат успех на испанския и латиноамериканския пазар.

Испанското заглавие на албума е "Similares". Днес, на 27 ноември, официално излезе вторият сингъл от този нов проект на певицата, едноименната песен "Simili", два месеца след пилотния сингъл "Lato destro del cuore" (Дясната страна на сърцето), който се радва голям успех в Италия. 15 нови песни съдържа компакт дискът на Паузини, повечето от които в познатия баладичен стил. Някои от композициите са написани от Биаджо Антоначи, друг известен италиански изпълнител, също познат най-вече от фестивала в СанРемо.

Лаура Паузини е една от най-обичаните певици на Ботуша. Родена е през 1974г. във Фаенца, обл. Емилия Романя.  Дебютният й албум излиза през 1993г. През същата година тя участва на фестивала за италианска популярна песен в Сан Ремо с песента "La solitudine" (Самотата), чиято испаноезична версия е основната музикална тема в колумбийския младежки сериал "Привилегированият клас", излъчен и у нас. 

Успехът й до голяма степен се дължи и на продуцента Дадо Паризини, който дълги години работи и с рок музиканта Нек.  До момента певицата е издала 11 студийни, 4 компилации, 3 концертни и 6 видео албума. Последният "Simili" вече за трета седмица оглавява класацията за албуми в Италия, като в момента е на четвърто място в Швейцария, седмо в Белгия, а испаноезичната версия е на трета позиция в латино-поп класацията за албуми в САЩ.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна