Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Джанго Бейтс като Сарджънт Пепър

50-годишнината от Сарджънт Пепър с Джанго Бейтс

Трето предаване от поредицата Съкровища за откриване в Деня на София и на десетия рожден ден на любимото Радио София. Зорба със саксофона на Фил Уудс, Римски-Корсаков и Равел с текстове и глас от Сесили Норби, Блуз за България с Брад Мелдау...

обновено на 18.09.17 в 10:27
Кели Кларксън

Кели Кларксън повдига завесата над новия си албум

Следващия месец Кели Кларксън ще зарадва феновете си с осмия си студиен албум. Meaning of Life излиза на 27-ми октомври. Очаква се предложението да представи талантливата певица в една по-различна светлина, след като тя премина под крилото на Warner..

публикувано на 15.09.17 в 12:24
Петко Славов и Мат Петрарка

Поети с китара от САЩ и България гостуват в "Настроение с Лили"

Скоро в предаването "Настроение с Лили", гости ще бъдат двама талантливи певци - композитори: Мат Петрарка и Петко Славов. Първият е американец от Охайо, който живее в София и свири в стил алтернативен рок. Вторият е от Казанлък и е познат на публиката..

публикувано на 14.09.17 в 10:10

Новият албум на Йонас Кауфман - с два дуета със Соня Йончева

Йонас Кауфман е подбрал изцяло френски репертоар от 19-и век - епохата, в която Париж се превръща в център на модерния свят през 19-и век, благодарение на мащабната реконструкция, която претърпява градът, проведена от барон Жорж Йожен Осман. През този..

публикувано на 13.09.17 в 12:18
Гари Бъртън

Съвременна европейска музика от заместник-министър на културата

Слънчев джаз+ на 10 септември продължава по пътя на откривателството. Към скритите съкровища, представени миналия път - бузукито в джаза преди половин век и мароканските музиканти във фантазията на Ал ди Меола, добавяме нови. Началото е с датската..

публикувано на 11.09.17 в 10:10
Баладата е от предстоящия нов албум на певеца

Sam Smith се завръща с откровен нов сингъл за края на една връзка

Дългоочакваният нов сингъл на Sam Smith e тук. За пореден път той ни радва с уникалния си гласов диапазон в  Too Good At Goodbyes . По парчето Smith e работил с майсторите Jimmy Napes и Stargate. Сингълът, по думите на звездата, е за една връзка, в..

публикувано на 08.09.17 в 14:33
Кирил Калев

Кирил Калев гостува с новия си албум в „Настроение с Лили”

Тази седмица в предаването „Настроение с Лили” гост ще бъде певецът, китарист и композитор Кирил Калев, който отскоро е и директор на програма „Христо Ботев” на БНР. Той ще представи новия си албум „ Back to the roots ”, включващ 12 авторски песни,..

публикувано на 07.09.17 в 09:14
Фил Уудс и Йорданис Цомидис

Фил Уудс и Йорданис Цомидис - бозуки в джаз пиеси

Слънчев джаз+ през септември изравя скрити съкровища. В първите три предавания ще звучат първите записи на бозуки в джаз пиеси - албумът е на саксофониста Фил Уудс и Йорданис Цомидис, нюйоркски майстор на гръцката лютня от средата на 50-те до смъртта..

обновено на 04.09.17 в 11:51

Мощен старт на новия албум на Taylor Swift с рекорд на пилотния сингъл

Кампанията по промоцията на новия албум на Taylor Swift със заглавие “Reputation” започва силно. Двата клипа от пилотния сингъл “ Look What You Made Me Do ” разбиха рекорди. Рекордьор е и самото парче. Само ден след излизането си видеото с текста..

публикувано на 01.09.17 в 12:19
Преслава Пейчева

Преслава Пейчева от група "Те" подготвя нови песни

След заслужена почивка през лятото вокалистката на група "Те" Преслава Пейчева влиза в студио, за да запише нови песни. Споделя, че освен идеята и изпяването на мелодията и текста, се занимава и с продуцентска и звукозаписна дейност. Прекарва..

публикувано на 31.08.17 в 17:15