Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Еклектика" като заглавие и като съзнателен избор

Еклектиката не е само заглавие от последния албум на италианеца Антонио Фарао с гост Маню Катче, а и запазена марка за всички априлски броеве на Слънчев джаз+ . Навръх Великден започваме с началото на оригиналния саундтрак към биографичния филм за..

обновено на 17.04.17 в 10:42

Новото на Halsey загатва за смяна в посоката

Миналата година тя доминираше класациите с участието си в мега хита Closer на The Chainsmokers. Като съавтор на парчето младият изпълнител показа, че може да твори и в дебрите на поп музиката. Преди Closer 22-годишната Halsey бе позната на феновете с..

публикувано на 14.04.17 в 11:38
Саймън и Гарфанкъл

"Bridge Over Troubled Water" - Саймън и Гарфънкъл

Днес, на Велики четвъртък, в рубриката Незабравимите слушаме песен, която е силно повлияна (и като текст, и като музика) от традициите на госпъла. Написана е от Пол Саймън, изпята е от Арт Гарфанкъл, записана в края на 1969 г., а на пазара се..

публикувано на 13.04.17 в 11:59

"Rock Around the Clock" - Бил Хейли

Тъй като днес е важна дата за историята на рокендрола, песента ни в "Незабравимите" няма как да не е "Rock Around the Clock". Именно нейният запис, направен от Бил Хейли през 1954-та се счита за основополагащ за този стил и историята "казва", че днес..

публикувано на 12.04.17 в 14:38

Традиция и класика в "An Ancient Observer" на Тигран Хамасян, плюс Арто Линдзи на бразилска вълна в току-що излезлия "Cuidado Madame"

Слънчев джаз+ на 9 април започва с пианисти, съчетаващи плюсовете на джаза. Тигран Хамасян в новия си албум An Ancient Observer съчетава традиционни мелодии от своя регион с класика. Следват два проекта, вдъхновени от Тарковски. Първият е с откъс от..

обновено на 10.04.17 в 10:31

Хари Стайлс прави солов дебют с величествена балада

Очакваното с тийнейджърски трепет солово парче на Хари Стайлс е факт. Бившият член на бандата One Direction представи соловия си хит като привю на своя първи самостоятелен албум. Тракът Sign of The Times е започва с пленяващи акорди на пианото и малко..

публикувано на 07.04.17 в 13:27

Лили Илиева и Минимум квартет

Тази вечер в "Настроение с Лили", мои гости ще бъдат Лили Илиева и Минимум Квартет. Ще се потопим в звуците на джаза и суинга, с талантливи, млади български музиканти. Ще слушаме техни записи, както и изпълнения на живо в студиото. Между тях, интересен..

публикувано на 06.04.17 в 12:57

Конкурсът "Акад. Марин Големинов" събира млади музиканти в Кюстендил

В Кюстендил днес се открива Международният конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов”. Художественият директор на конкурса Иван Андонов заяви пред Радио София, че в надпреварата участват много деца и младежи от всички краища на страната,..

публикувано на 05.04.17 в 16:06

Иван Пенчев и Александър Сомов за концерта на Кварто и приятели "Спомени от Флоренция"

Поредната интересна програма на Кварто квартет ни очаква в зала "България" на 5 април. Тя доведе основателят на формацията Иван Пенчев и "гостуващият този път приятел" Александър Сомов в сутрешното ни "Радиокафе". Цигулар и виолончелист в един (вярвам)..

публикувано на 04.04.17 в 18:53
И рече

Слънчев джаз+ започва 25-ата си година

На днешния ден преди 24 години гласът на Чик Кърия извести по БНР началото на ново джаз-предаване, давайки му името Джаз+ . Затова и първото от 25-ата година започва с пиано, съчетаващо плюсовете на джаза. Болерото на Равел под клавишите на..

публикувано на 02.04.17 в 07:15