Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

"Фортисимо" със силна заявка за финала на "Нека пеят народите"

Вокалният ансамбъл "Фортисимо" е финалист в престижния музикален конкурс "Нека пеят народите", чийто финал ще се провед на 13 октомври в Барселона. Ръководителят на състава Милена Добрева припомни в неделното "Радиокафе" на Радио София, че в този..

публикувано на 17.09.19 в 15:23

Кайго и Уитни Хюстън си връщат първото място на Острова, Шон и Камила все още номер едно в Америка

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица Само една седмица продължи синхрона в първите позиции от двете страни на Атлантика, който се получи благодарение на Señorita . Тази седмица дуетът на Шон Мендес и Камила Кабейо..

публикувано на 13.09.19 в 11:13
Сузана Станоева (вляво) и Ели Рангелова ще влязат в студиото на Радио София

Сузана Станоева и Ели Рангелова гостуват в "Настроение с Лили"

Днес предаването е посветено на акустичната музика и поезията. Ще гостуват две млади певици, които пишат авторски песни и ги изпълняват с акустични китари. Сузана Станоева е родена е през 1994 г. в София и още 15-годишна написва първата си..

публикувано на 12.09.19 в 10:40

Мишел (Петручани) - в ума и сърцето на Лоран Кулондр. И в клавишите от новия му албум...

Слънчев джаз+ довършва летните джаз-фестивали с втората част от концерта на Венсан Пейрани от марсилския "Джаз на петте континента" , малко от спектакъла на Камий Берто в Монпелие и финалът на Даниеле Буонавентура от Замъка на Дракула. В началото -..

публикувано на 08.09.19 в 07:35

Синхрон на върха в еърплей чартовете от двете страни на Атлантика

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица Разрастващата се база от фенове, за които Señorita е топ избор за тежка ротация се отразява на изброяването на радиостанциите и в Америка, и във Великобритания. Шон..

обновено на 06.09.19 в 12:10

Рада Илиева и Радослав Владимиров идват с китарите си

Тази вечер гости в предаването ще бъдат двама млади и талантливи автори-изпълнители. Те ще свирят на живо, акомпанирайки си с акустични китари. Двамата са част от конкурсната програма на третото издание на международния фестивал за изпята поезия..

публикувано на 05.09.19 в 10:25
Криста Бел

„Аларма Пънк Джаз“ тази есен

Платформата „Аларма Пънк Джаз“ на БНР ще навлезе ударно в 22-ия си сезон на 18 септември, броени дни преди настъпването на астрономическата есен (припомняме, че от създаването си в края на 2008 г. радиофестивалът се провежда в рамките на два концертни..

публикувано на 03.09.19 в 09:56

Акордеоните на Ришар Галиано и Венсан Пейрани

Първият септемврийски "Слънчев джаз+" остава на вълна летни фестивали с документални записи от Монреал, Марсилия и подножието на Монблан. Двама изключителни акордеонисти и композитори - Ришар Галиано и Венсан Пейрани, един арфист - Едмар..

публикувано на 01.09.19 в 07:40
Шон Мендес за трети път стъпва на върха в американските класации за последните 5 години

Señorita отпада от върха на Острова, но оглавява американския еърплей чарт

Обзор на радиокласациите на Америка и Великобритания за изминалата седмица Пет години след дебюта си в американските класации Шон Мендес стъпва на върха за трети път. Парчето му - дует с Камила Кабейо, което вече оглави британския радио чарт е..

публикувано на 30.08.19 в 11:17

Мери Мутафчиева ще пее в Леденика в дует със съпруга си

Два концерта предстоят на Мария Мутафчиева от "Мери бойз бенд" в продължение само на един месец, съобщи певицата пред Радио София. Първият е в събота, 7 септември, в пещерата Леденика, където певицата ще се изяви като дуо с нейния съпруг - китарист...

публикувано на 29.08.19 в 15:41