Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Великобритания отбелязва за първи път Националния ден на албума

Първият по рода си ден посветен на албума ще бъде отбелязан на 13 октомври на Острова. Честването съвпада със 70 годишнината на албума като формат за слушане на музика и на фона на дебати за бъдещето на консумирането на музика във времената на..

обновено на 12.10.18 в 10:46
Антонио Санчес (хармоника) и Антонио Санчес (китара)

Антонио Серано и Антонио Санчес в Радио София преди откриването на третия "¡Оле!фестивал"

Духът на Пако де Лусия в студиото на Радио София.Членовете на последната му група, Антонио Серано (хармоника) и Антонио Санчес (китара) откриват тази вечер в София третия Оле!фестивал , на който Радио София е партньор чрез интернет-платформата си..

публикувано на 11.10.18 в 16:18
 Фиона Бойс

Срещи с австралийската блус звезда Фиона Бойс и хърватския певец и композитор Ведран Иворек

Днес в предаването звучи музика в стиловете блус и рок. Австралийската блус звезда Фиона Бойс идва в България за два концерта на 20 и 21 октомври. Тя даде интервю специално за Радио София, където разказва за кариерата си и интересни случки от живота..

публикувано на 11.10.18 в 10:20

Лидия Ганева записа дуетна песен с VenZy

Дванайсет годишната Лидия Ганева е готова с новия си хит. Тя представи България преди 2 години в Конкурса за детска песен на "Евровизия".  Сега вече е факт и новата й песен, която е в колаборация с популярния хип-хоп изпълнител VenZy. Заглавието е..

публикувано на 08.10.18 в 16:15
Италианският маестро Паоло Фрезу и шведският джаз басист Ларс Даниелсон

Паоло Фрезу и Ларс Даниелсон със съвместен албум, плюс Лионел Луек и още Антонио Серано

Първият октомврийски Слънчев джаз+ започва с прощаване с двама изключителни музиканти, оставили по различен начин своите отпечатъци в света на джаза. Слушаме Шарл Азнавур в компанията на един от първите ни "кръстници" - Мишел Петручани. Джери Гонсалес..

публикувано на 07.10.18 в 07:15

Наслада за сетивата в новия албум на Кикагаку Мойо

Кикагако Мойо са банда от Токио, но те отдавна са напуснали пределите на родината си в търсене на омагьосващи звуци. Известни като околосветски пътешественици, Кикагако Мойо вече имат зад гърба си немалка дискография, позната на любителите на асид рок...

публикувано на 05.10.18 в 10:10

Поети с китари от Румъния и Македония разказват и свирят в "Настроение с Лили"

Днес в предаването гости ще бъдат румънската певица, композитор и радиоводещ – Мария Георгиу и македонският поет с китара и професор по философия – Йовица Илик . Те ще свирят на живо свои авторски песни и ще разказват за кариерите си, на фона на..

публикувано на 04.10.18 в 10:35
Антонио Серано не се разделя с устната си хармоника

Антонио Серано - майсторът на устната хармоника

Последният септемврийски Слънчев джаз+ продължава с излъчването на останалата част от Левантинската симфония номер 1 на Ибраим Маалуф. В очакване на концерта в София на един от най-големите живи майстори на устната хармоника в джаза - испанецът Антонио..

публикувано на 30.09.18 в 07:20

С "One Shot" Мейбъл призовава да не се примиряваме с минималното при избиране на партньор

Поредното горещо предложение от Мейбъл завладява сърцата на британските младежи. Заглавието е  One Shot  и то е модерно послание за момичетата - послание от разпознаваемия соул вокал на Мебъл в акомпанимент на топла палитра от интернационални звуци...

публикувано на 28.09.18 в 12:04

Краси Йорданова и Йордан Марков гостуват в „Настроение с Лили“

Днес в предаването гости ще бъдат двама български естрадни певци, които ще представят нови песни. Краси Йорданова е певица с дълъг опит и международна кариера. Наскоро тя се завърна от САЩ и подготвя нов албум. Йордан Марков е млад, талантлив певец който..

публикувано на 27.09.18 в 12:10