Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Давор Шукер и Звонимир Бобан идват за юбилея на Стоичков

Давор Шукер и Звонимир Бобан идват за юбилея на Стоичков

Давор Шукер и Звонимир Бобан са поредните легенди, които ще се присъстват на юбилея на Христо Стоичков. И двете звезди имат бронзови медали на Световно първенство, и двамата са носители на "Златната обувка" за голмайстор на Мондиал и двамата са играли за испански грандове - единият за „Барселона“, другият за „Реал Мадрид“. 

Шукер е един от най-феноменалните нападатели, които футболният свят познава. Кариерата му започва от "Осиек", минава през „Динамо“ (Загреб), „Севиля“, където е съотборник с Марадона, следват „Реал Мадрид“, „Арсенал", „Уест Хем“ и „Мюнхен 1860“. Хърватската легенда е световен шампион за юноши с Югославия. Европейски вицешампион с "плавите", европейски първенец с „Реал“, шампион на Испания с "кралете", 6-кратен футболист номер 1 на Хърватия, както и един от стоте най-добри футболисти в историята на футбола. Днес Давор Шукер е президент на Хърватската футболна федерация.

Неговият съотборник и бивш капитан на хърватския тим - Звонимир Бобан, е бронзов медалист от световното първенство във Франция 1998-а, както и световен шампион до 20 г. с отбора на Югославия през 1987 г. Легендарният халф на Милан започва професионалната си кариера в "Динамо" (Загреб). През 1991 г. подписва договор с "росонерите", като веднага е даден под наем за един сезон на Бари. За 9 години в „Милан“ става 4 пъти шампион на Италия, а през 1994 г. печели Шампионската лига. Последният сезон от неговата кариера на футболист е за испанския тим „Селта“. 

 Обявените футболни легенди до момента, които ще участват в сблъсъка на титаните на 20 май, са:

"  Христо Стоичков

"  Диего Армандо Марадона

"  Карлос Валдерама

"  Джика Хаджи

"  Джика Попеску

"  Хорхе Кампос

"  Хосе Луис Чилаверт

"  Даниеле Масаро

"  Иван Саморано

"  Джанфранко Дзола

"  Антонио Бенариво

"  Наско Сираков

"  Йордан Лечков

"  Любослав Пенев

"  Давор Шукер

"  Звонимир Бобан

Събитието "50 години номер 8" е на 20 май 2016 г. на Национален стадион "Васил Левски". Начало 20:00 часа. Цена на билетите: от 18,88 лв. до 88,88 лв.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна