Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Себастиан Льоб излезе начело при автомобилистите на рали Дакар

Себастиан Льоб излезе начело при автомобилистите на рали Дакар
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Себастиан Льоб с „Пежо“ излезе начело при автомобилистите след втория етап на рали „Дакар“, който беше с дължина 387 километра от Виля Карлос Пас до Термас де Рио Ондо. Деветкратният първенец в световния рали шампионат води с време 3 часа, 52 минути и 3 секунди. Втори на 2 минути и 30 секунди е неговият сънародник Стефан Петерханзел също с „Пежо“.

Много коварен участък беше този, но накрая всичко е наред. Дори аз самият малко се изненадах, че дадох най-доброто време за деня. Някои от средните в етапа скоростни отсечки бяха трудни за преминаване, но колата ми е добра, каза Льоб след етапа.

Руснакът Владимир Василиев с „Тойота“ завърши на трето място, а миналогодишният победител Насер Ал Атия с „Мини“ е четвърти на над 4 минути след победителя.

При мотоциклетистите победата взе 28-годишният Тоби Прайс (Австралия), който поведе и в генералното класиране. Миналата година Прайс имаше едва една етапна победа, но все пак при дебюта си трето място в генералното класиране не може да се смята за лош резултат. Сега той води с КТМ с време 3 часа, 53 минути и 9 секунди. Вчерашният 2-и Рубен Фария (Португалия)с „Хускварна“ остана на 2-ра позиция, изоставайки на 1 минута и 2 секунди от Прайс. Трети е французинът Ален Дюкло с „Шерко“, който върви с 1:53 секунди от победителя.

При камионите начело излезе Ханс Стейси (Холандия) с камион на „ЮролВека“, а при състезателите с АТВ начело е Инасио Касале (Чили).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна