Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Вчерашния есемес от заседанието на ВСС получих от мой съветник, а не от член на Съвета

| обновено на 15.01.16 в 12:27
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов заяви, че вчерашния есемес от заседанието на Висшия съдебен съвет е получил от свой съветник, който не е член на Съвета. Това стана ясно от думите на Борисов днес пред журналисти в кулоарите на Народното събрание на влизането за парламентарния контрол.

Премиерът каза, че ВСС са го канили многократно и вчера отишъл и им казал всичко, което имал да казва по темата. Борисов обяви, че е обвинил председателят на ВКС Лозан Панов, че прави политика, защото Панов е започнал да го пита защо ГЕРБ са гласували по един или друг начин, което не е негова работа, коментира Борисов. Есемеса ми го прати мой съветник, не е член на ВСС, обясни премиерът:

Защото ми препратиха мои съветници този есемес. От мой съветник е, не е член на ВСС. И аз понеже му бях обяснил, поне така ми казаха вчера на ВСС, че той самият сутринта е казал: "Да извикаме пак Борисов на Етичната комисия, макар че той няма да дойде. На негово място аз не бих дошъл". Нещо подобно е казал и заради това аз му го препратих, защото ние многократно сме комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта – строителство, обзавеждане, инфраструктура и всичко останало.

В отговор на въпрос, дали е говорил с главния прокурор Сотир Цацаров за "опраскване" на Румяна Ченалова и Владимира Янева, премиерът коментира:

Не съм говорил вчера пред ВСС, пред всички медии го казах. Нито  с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито с който и да било от Съвета съм говорил.

По думите му той е приел Румяна Ченалова на разговор, защото тя го е търсила многократно.

Без да бъде питан, Борисов съобщи, че е имал среща с директора на "Овергаз" Сашо Дончев:

Днеска се видях и с г-н Дончев като председател на една от камарите. Сашо Дончев може да го потвърди, защото винаги сме имали добра комуникация с него. Пак повтарям, свързано е с инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара. Оказа се, че и моите страхове, и неговите страхове са били плод на една действително интрига. Разбрахме се, стиснахме си ръцете и аз се надявам, че няма да има проблеми в това отношение. С времето всяко едно нещо си идва по местата. 

Към господин Панов, както някои искат да го представят заплашителен есемес или каквото и да било, ние винаги сме имали прекрасна комуникация. А във времето, когато го беше страх след една катастрофа, когато го бяха ударили, аз лично съм говорил с него да го убедя, че няма абсолютно нищо да му се случи, защото изпратих тогавашния главен секретар и полиция да го охраняват и да му покажа, че свободата и сигурността е гарантирана.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна