Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Барселона" се подигра с "Валенсия", Суарес с четири гола

Луис Суарес

  Луис Суарес вкара четири гола, а Лионел Меси добави други три при разгрома на Барселона със 7:0 срещу Валенсия в първи полуфинален мач от турнира за купата на Испания.

Безмисленият реванш е насрочен за следващата седмица, а съперникът на каталунците във финала ще бъде определен след двата мача между Севиля и Селта Виго.

Само седем минути след началото на срещата на "Ноу Камп" Неймар спечели топката от невнимателния Андре Гомес, напредна дълбоко в половината на Валеинсия и подаде на Суарес, който вкара първото попадение. Уругваецът се възползва от контраатака и асистенция на Алейш Видал за втория си гол в 12-ата минута, но това беше само началото на фиестата. Меси покачи на 3:0 в 29-ата минута след красив пас с пета на Неймар, а аржентинецът пропусна и дузпа след нарушение на Шкодран Мустафи срещу него в добавеното време на първата част.

 Меси поправи грешката си с гол в 59-ата минута, след като този път получи пас с пета от Суарес и преодоля двама защитници. Аржентинецът оформи своя хеттрик в 74-та минута, а Суарес наниза две попадения в сами край за крайното 7:0.

"Определено няма да спя нормално. Това е един от най-лошите мачове в цялата ми кариера. За последно се чувствах толкова неуверен в уменията ми преди цели 18 години", каза след срещата старши треньорът на гостите Гари Невил, който най-вероятно ще напусне поста си в близките дни.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна