Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заплашиха премиера Бойко Борисов с убийство

| обновено на 22.02.16 в 19:21
Снимка: БТА

Анонимен плик, в който имало снимка на премиера Бойко Борисов, куршум и заплашителни послания, е бил получен в Министерския съвет, научи "Хоризонт".

Започнала е проверка на заплахата веднага. Вече се провеждат разпити на служители, за да се установи пътят на писмото. За момента от Специалните служби не дават повече информация по случая.

Премиерът Борисов потвърди пред журналисти, че към него днес е била отправена заплаха. Той не конкретизира под каква форма е била тя:

Когато касае мене, не коментирам тези неща, защото и детето се плаши. Не ми се коментира.


Борисов заяви, че депутатите и бизнесмените не могат да бъдат заплашвани с убийство, когато се спират обществени поръчки. Той изрази увереност, че службите ще си свършат работата и по казуса със заплахата срещу депутата Делян Пеевски:

Що се касае до Пеевски, това, което като сигнал има, схемите на движението му, никой не ги знае, той ги потвърди, че ходи по тези места, апартаментите, които са необитаеми и са подготвени. Така, че както за всеки един човек, аз не съм идиот, нито службите да подхранват някакви съмнения, че едва ли не спират се поръчки, а в същото време му се дава охрана. Да се надяваме, че поне в това отношение спекулации няма да има.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна