Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов ще се срещне с българските превозвачи по повод намерението им да блокират гръцката граница

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с българските превозвачи в началото на следващата седмица по повод намерението им да блокират българо-гръцката граница по време на предстоящите празници:

От една страна превозвачите са прави. 45 дена гръцките фермери се гавриха с българските превозвачи, шофьори. В същото време никак не съм привърженик на такива действия. Разбирам ги, но ще потърсим начин да отговорим по европейски на неевропейските им действия. Бих търсил инициатива и с гръцкото правителство да станем гарант – и те, и ние.

Бойко Борисов посочи и шуменската връзка в акцията по разбиването на печатницата за неистински пари в Свищовско, където бяха намерени 2 и половина милиона евро:

ЕВРОПОЛ са много доволни от работата на нашите служби и на прокурорите, но шуменец има в групата осъден за същото престъпление.

По повод разкритите печатници за фалшиви пари министърът на правосъдието Екатерина Захариева съобщи, че  подготвят промени в Наказателно-процесуалния кодекс да не се допуска укриването на лица с влезли в сила присъди. 

На шуменци Бойко Борисов обеща 8 милиона лева за нова спортна зала, като припомни, че вече са отпуснати 500 000 за разчистване на терена в района на старите казарми. От клуба по въздушни спортове благодариха на премиера с подарък тениска на клуба за решението в Шумен да има спортно летище.

Бойко Борисов и Екатерина Захариева присъстваха на откриването на новата сграда на административния съд в Шумен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна