Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д. Митов: Отглеждането на информационни ГМО-та е новото в стария конфликт между Изтока и Запада

Снимка: БГНЕС

Европа трябва да избягва популистките решения, смята министърът на външните работи Даниел Митов. Той заяви това по време на дискусия в София за отношенията между Русия и Запада. 

Популистките настроения често преодоляват институционалните бариери на демокрацията, но свободният европейски пазар не успява да предотврати последната икономическа криза, каза външният министър и посочи резултатите:

Ние сме свидетели на маршируващия популизъм на националистическите партии. На този фон бежанският поток провокира допълнителни кулизии и еднолични решения в рамките на Европа.

Отглеждането на информационни ГМО-та и посаждането им в съзнанието на хората е част от новите средства на стария конфликт между Изтока и Запада, каза Митов и допълни, че е необходим откровен разговор за Русия:

Русия през цялото време ни казва, че няма да позволи да бъде цивилизационно колонизирана от Запада. Докато не изясним този въпрос и къде е границата между нас, не мисля, че можем да рационализираме отношенията си пълноценно.

Според британския  журналист Питър Померанцев, има опасност пропагандата да засегне и социалните медии:

Ние наистина трябва да разберем,че журналистиката, базирана на факти, е толкова важна за обществото, колкото медицинските сестри и войниците. Трябва да бъде подкрепяна. Важна е и медийната грамотност. Трябва да научим децата още в училище как да не бъдат манипулирани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна