Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десеткилометрова опашка от ТИР-ове се образува на ГКПП "Капъкуле"

Десеткилометрова опашка от 400 ТИР-а се е натрупала на граничния пункт "Капъкуле" на турско-българската граница, съобщиха от турските митнически власти. Трети ден тировете са от турската страна на границата, в очакване да преминат на българската митница на "Капитан Андреево".

Натрупването на тировете започнало още в петък, когато болшинството тръгват на път, за да доставят товарите в чужбина. От турската митница информираха, че задръстванията стават в края на седмицата и заради това,че българската митница работела с намален състав през почивните дни. Поради това не можела да обслужи навреме ТИР-овете и да освободи трафика. Турската митница работела без забавяне.

Повечето от турските шофьори карат товари за европейските страни, главно Германия, и минават транзит през България. "Въпреки че сме транзит, чакаме повече от 20 часа на "Капъкуле", за да преминем на "Капитан Андреево". Никой не предприема мерки за да се сложи край на това положение", се оплакаха турски шофьори пред телевизионните камери. По думите им положението им е окайващо, понеже към битовите неуредици, липсата на чешми и тоалетни, се е прибавила и опасността от нелегални бежанци. Под прикритието на нощта бежанците се промъквали до някое ремарке, срязвали брезента и се скривали там. Няколко шофьори станали жертва на подобни случаи и били задържани от властите с обвинения за нелегален трафик.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна