Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоян Димитров: И Гелзек и Ватанабе са приятели на България и на българската гимнастика

Стоян Димитров: И Гелзек и Ватанабе са приятели на България и на българската гимнастика
Снимка: bul.trampoline-bulgaria.com

От утре до неделя  "Арена Армеец" ще е домакин на  Държавно първенство по скокове на батут за всички възрасти и дисциплини.

Нашето държавно първенство започва от най-малките – до 8 години. Всички клубове ще вземат участие, като очакваме над 300 състезатели. На последния турнир преди 10 дни в Италия с участието на 29 държави, спортистите ни при младежите взеха 3 златни и 2 сребърни медала, което показва, че сме на прав път. За нас участието на Олимпиадата в Бразилия беше утопия. Ние на практика нямаме мъже и жени. Нашите мъже и жени са на 17, 18 години. Трябва им още опит и подготовка, това коментира специално за предаването „На финала“ президентът на БФ по Скокове на батут Стоян Димитров.

През есента на конгреса на Международната федерация и двамата кандидати – Джордж Гелзек и Моринари Ватанабе имат шансове. И двамата са приятели на България и на българската гимнастика. Хубавото е, че и България ще участва с отделни кандидатури в този конгрес. Йордан Йовчев, Мария Гигова и моя милост сме кандидати за отделни комисии, разясни Димитров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна