Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левицата отбелязва 125 години организирано социалистическо движение

| обновено на 30.07.16 в 12:30
3
Снимка: Венелина Попова

125 години от организираното социалистическо движение честват днес на Бузлуджа социалисти и социалдемократи от цялата страна. Тази година Националния събор е под надслов  "За България, която всички обичаме".
И тази година колективистичният дух на лявото отново събра десетки хиляди симпатизанти на социалистическата партия на поляната под връх Бузлуджа. За първи път БСП тръгва на избори, без да представи своята кандидатпрезидентска двойка.  
Корнелия Нинова, председател на партията, призова хората на съпротива, за да бъде даден отпор на правителството на Бойко Борисов, което, по думите й, обрича народа на безпътица.

Нека да издигнем и да подкрепим този родолюбец, който ще получи подкрепата на всички леви и прогресивни сили в България, който ще гарантира националната сигурност,  и, който с живота си е доказал, че има сърце за малкия човек.

Нинова благодари на Русия, като цитира създателя на социалистическото движение Димитър Благоев.
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев не пожела да каже името на онзи кандидат на левицата, който би генерирал ресурс на доверие, но е категоричен, че такъв ще бъде намерен, както и че битката на президентските избори ще е между БСП и ГЕРБ.


Евродепутатът Илияна Йотова сподели пред "Хоризонт", че левицата има най-малко 3 силни кандидат-президентски двойки и посочи какъв, според нея, трябва да е следващият президент на България:
 
Професионалист, човек с езици, който е добре приет в Европа и в света, човек, който може да прави оценка на геополитическата ситуация, човек, който може да бъде гарант за сигурността на българските граждани.


Хората от поляната коментираха, че дори и Борисов да се кандидатира, БСП ще намери втори любимец на народа, който да излезе срещу него.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна