Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: Всички се доверяват на Ибрахимович

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо почна да засипва с похвали новото попълнение в тима и свой стар приятел Златан Ибрахимович. Според португалския специалист 34-годишният швед създава изключително благоприятна атмосфера за работа вътре в отбора и помага страшно много на всички играчи.

Може би в Златан виждате най-вече голямото его и голямата самоувереност, но той успява да пренесе положително това върху всички в клуба, каза Моуриньо.

Златан е фантастичен играч, който може да върши всякаква работа на терена, не само да бележи голове. Макар че тренира с нас само от няколко дни, влиянието му върху всички вече се усеща. Той притежава нещо, което аз наричам "функционална емпатия" - способността му да създава връзки с всички, които му се доверят, добави португалецът.

По всяка вероятност Ибрахимович ще дебютира за "Манчестър Юнайтед" тази вечер в контролата с турския "Галатасарай", която ще се проведе в шведския град Гьотеборг.

Официалният дебют на Ибрахимович, както и на самия Моуриньо начело на "Юнайтед", ще бъде на 14 август, когато "червените дяволи" започват новия сезон във Висшата лига на Англия с мач срещу "Борнемут".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна