Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Мария Пеева

Властите в Унгария са получили искане от западни държави за връщане обратно на около 20 хиляди мигранти, които не са получили право на убежище. Будапеща, от своя страна, обяви, че ще върне всички тези хора в страните от Западните Балкани, съобщава "Унгарски времена". Страната ще приеме всеки един мигрант, който за първи път влиза в Евросъюза през унгарската граница. Всички останали обаче ще бъдат върнати обратно там откъдето идват. Това предупреди неотдавна унгарският премиер Виктор Орбан, припомня изданието.

Има "специална връзка между Германия и Турция", която ще продължи да съществува. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от вестник "Хюриет". "Това, което прави германско-турските отношения специални, са живеещите над три милиона души от турски произход в Германия. Анкара има най-голям принос за решаването на хуманитарната катастрофа в Сирия", допълни още канцлерът.

Венецуелският държавен глава Николас Мадуро каза, че провежданата от президента на Турция чистка след неуспешния опит за преврат ще изглежда като детска игра е сравнение с евентуалните негови действия, ако опозицията във Венецуела опита нещо подобно, съобщава вестник "Гардиън".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна