Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Книжна Аполония“ в Созопол

   Една от изненадите на тазгодишната Аполония ще бъде нов проект, който ще представя 10 от най-известните издателства.Те ще презентират  новите си заглавия, а някои от тях ще участват и в литературните вечери на Фестивала. „Книжна Аполония“ ще бъде разположена в центъра на Стария град, пред амфитеатъра на Созопол.

  „За нас е изключителна радост тази година да продължим да предлагаме на българската и чуждестранната публика все по-интересни и новаторски проекти във всички аспекти на културата. С десетките премиери, които Фондацията представя ежегодно, работим за развитието на българския културен туризъм вече 32-ра година. Радостни сме, че стартираме и нов проект – „Книжна Аполония“, с който поставяме допълнителен акцент върху литературната програма“, обясни Маргарита Димитрова,  изпълнителен и артистичен директор на Празници на изкуствата „Аполония“ .

 Събитието  ще се проведе от 1 до 10 септември, Златните билети за пълен достъп до всички артистични събития от календара са в продажба.Официалното откриване на „Аполония“ е на 2 септември с концерт на Биг Бенда на Българското национално радио със солисти Милица Гладнишка и Атанас Сребрев и диригент Антони Дончев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени