Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията за защита на потребителите на САЩ също призова да се спре използването на най-новия модел смартфон на Samsung

В петък Комисията за безопасност на потребителските продукти на САЩ (КБПП) предупреди американците, които притежават най-новите смартфони на компанията Samsung Electronics Co. Ltd., да прекратят тяхното използване и зарядните им устройства и заяви, че започва да работи с южнокорейския гигант по въпроса за официалното им изтегляне от пазара.

През миналата седмица Samsung призна, че последният модел смартфони Galaxy Note 7 може да експлодира поради дефектни батерийни клетки, като според преценка на компанията, всеки 24 от един милион произведени мобилни устройства са потенциално опасни.

Южнокорейският гигант, който стартира продажбите на най-новия си смартфон на 19-и август и досега продаде 2,5 милиона от устройствата, заяви, че стартира глобална програма за тяхното изземване и ще предложи на клиентите си в САЩ, които са закупили Galaxy Note 7, замяна или предоставяне на други мобилни продукти на компанията.

КБПП на САЩ обаче посочи, че тази програма не е достатъчна. Комисията работи бързо, за да се определи дали една подмяна на Galaxy Note7 е приемливо средство за Samsung или за техните телефонни оператори, предоставящи този продукт на потребителите, се посочва в специално изявление на КБПП.

В свое изявление Samsung потвърди, че работи с Комисията за безопасност на потребителските продукти "за ускоряване на изземването на продукта в САЩ". Samsung продължава да гарантира, че безопасността на потребителите остава наш основен приоритет, посочи Тим Бакстър, президент на Samsung Electronics America и подчерта: Ние искаме потребителите да изключат своите Galaxy Note 7 и да ги заменят незабавно.

Ходът на КБПП е факт само ден, след като Федералната авиационна администрация на САЩ (ФАА) предупреди хората да не използват или да не зареждат този модел смартфони по време на самолетните полети поради опасността от възможна експлозия.

Междувременно технологичният гигант призова днес и своите южнокорейски потребители да спрат да използват най-новия модел смартфон. В свое онлайн изявление Samsung заяви, че ще предложи абонаментни телефони на клиентите, които притежават Galaxy Note 7 и повтори, че планира да разполага с новия модел смартфон с вече безопасна батерия, който да започне да бъде предоставян на клиeнтите на компанията след 19-и септември.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна