Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмата, купила дипломатическия клуб "Бояна", е внесла в срок декларации, изисквани при всяка сделка

Снимка: Венелина Попова
Старозагорската фирма "Ексклузив Уеб Дизайн", която купи дипломатическия клуб "Бояна" за 8,5 милиона лева, е внесла в срок двете декларации, изисквани при всяка сделка. Това посочват на официалната си страница от Агенцията по приватизация. 

Дипломатическият клуб "Бояна" беше продаден като обособена част от Агенцията за дипломатически имоти в страната. Сделката предизвика скандален отзвук, тъй като тримата собственици на "Ексклузив Уеб Дизайн" – на възраст от 20 до 24 години са регистрирали фирмата си с 3 лева уставен капитал, а в публичното пространство се появиха и различни версии затова кой е придобил апетитния имот задкулисно. На 14 септември говорителят на НАП Росен Бъчваров обяви пред БНР, че Агенцията започва проверка на сделката.

Поискана е официално цялата информация и документите за продажбата, както и двете декларации за произхода на средствата от Агенцията по приватизация, потвърди пред "Хоризонт" Николай Райчев от отдела за връзки с обществеността. До края на деня исканите документи ще бъдат внесени в НАП.

Има четири начина за финансиране на една приватизационна сделка – чрез собствени средства, със заем от юридическо или от физическо лице или с банков кредит. Какво са декларирали от "Ексклузив Уеб Дизайн", на този етап остава конфиденциална информация. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна