Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Локомотив” (ГО) с първа победа

Иван Колев
Снимка: БГНЕС

Футболистите на „Локомотив” (Горна Оряховица) стигнаха до първата си победа в първенството – 4:2 при гостуването на „Монтана” в мач от деветия кръг на Първа професионална лига. Успехът е и първи за тима в елита от над 20 години.

Срещата бе дебют за новия треньор Иван Колев, който смени Ангел Червенков заради слабия старт на отбора през сезона. Под негово ръководство „Локомотив” допусна серия от шест поредни мача без попадение във всички турнири.

Головете за гостите вкараха Матиас Курьор (21 и 50 мин), Кифуети (60) и Димо Атанасов (70) – и тримата за първи път в това първенство. За домакините се разписаха Стивън Петков (35) и Данило Бала (82).

Поздравявам футболистите, защото тази победа си е изцяло тяхна – заяви Колев. Далеч съм от мисълта, че с две-три тренировки мога да променя нещо, така че едва ли аз имам някаква заслуга. Бившият старши треньор Ангел Червенков също има принос за тази победа, тъй като той е работил доста до този момент. Важното е, че футболистите показаха отборен дух и себераздаване по целия терен и в крайна сметка се поздравиха със заслужени три точки.

Треньорът на „Монтана” Стевица Кузмановски каза: Бяхме трагични в защита, много грешки, леки голове. Подходихме много леко, всеки мач се повтарят едни и същи грешки. Първото полувреме беше равностойно, но всеки мач се случват някакви работи. Не може днешният съперник да има по-голямо желание за победа от нашия отбор. Преди мач всичко е добре, а когато започне, нещата се променят. Ще се повторя, катастрофални грешки, елементарни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна